فروشگاه گلد داک

فروشگاه گلد داک

فروشگاه جامع تحقیقات علمی و پژوهشی
فروشگاه گلد داک

فروشگاه گلد داک

فروشگاه جامع تحقیقات علمی و پژوهشی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق آبشستگی

آبشستگی به­ معنی جدایی رسوب از اطراف یا نزدیکی و حمل آن توسط جریان است این عمل باعث کاهش سطح بستر از اطراف سازه شده و فونداسیون سازه نمایان می­شود با این عمل تمامیت ساختاری سازه به خطر می­افتد
دسته بندی فنی و مهندسی
بازدید ها 11
فرمت فایل doc
حجم فایل 1067 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 33
مبانی نظری و پیشینه تحقیق آبشستگی

فروشنده فایل

کد کاربری 15
کاربر

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق آبشستگی

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 33

آبشستگی به­معنی جدایی رسوب از اطراف یا نزدیکی و حمل آن توسط جریان است. این عمل باعث کاهش سطح بستر از اطراف سازه شده و فونداسیون سازه نمایان می­شود. با این عمل تمامیت ساختاری سازه به خطر می­افتد (وزارت نیرو نشریه 594، 1390).

1-1-1 انواع آبشستگی

آبشستگی را از چندین لحاظ طبقه­بندی می­کنند:

الف - از نظرعلت به­وجود آمدن آن، که شامل، آبشستگی عمومی ( طبیعی )، آبشستگی ناشی از تنگ­شدگی، آبشستگی موضعی است. آبشستگی کل از جمع سه آبشستگی ذکر شده به­دست می­آید.

ب - آبشستگی از نظر حمل رسوب، که شامل آبشستگی در حالت آب زلال[1] و آبشستگی در حالت حاوی رسوب[2] است (وزارت نیرو نشریه 549، 1390 ).

1-1-1-1 آبشستگی عمومی (طبیعی)

این نوع آبشستگی زمانی رخ می­دهد که بستر در بازه­ای از رودخانه قادر به حمل رسوب باشد. هرگاه کل بستر رودخانه در بازه­ای که پل در آن قرار دارد، شسته شده و نسبت به بستر طبیعی رودخانه در بالادست، در تراز پایین­تری قرار بگیرد، آبشستگی طبیعی رخ داده­است. این پدیده، در بسیاری از رودخانه­ها با بستر متحرک بوجود می­آید ( اداره حمل و نقل فلوریدا[3]).

1-1-1-2 آبشستگی در اثر کاهش مقطع

بر اثر کاهش سطح مقطع رودخانه­ها به علت وجود تاسیسات یا علل دیگر موجب آبشستگی می­گردد. تنگ شدن مسیر جریان در محل احداث پل، باعث بالا آمدن سطح آب در بالادست پل و افزایش سرعت جریان می­شود. در نتیجه این عمل، پتانسیل حمل رسوب و یا شدت فرسایش افزایش می­یابد. معمولا در اینگونه موارد عمل فرسایش آنقدر ادامه خواهد داشت تا اینکه سطح مقطع جریان به­اندازه­ای افزایش می­یابد و ظرفیت حمل رسوب کاهش­یافته و برابر ظرفیت حمل رسوب در مقاطع بالادست محل پل می­گردد، در این حالت فرسایش تقریبا متوقف می­شود (شفاعی بجستان، 1390).

1-1-1-3 آبشستگی موضعی

آبشستگی موضعی در جایی رخ می­دهد که یک مانع مانند سازه­های هیدرولیکی ( پایه پل و نیم­پایه ) در میدان جریان اختلال ایجاد کند. واژه "محلی" به این دلیل استفاده می­شود که آبشستگی در تمام و یا حتی بخشی از کانال رخ نمی­دهد بلکه فقط در مجاورت محل انسداد اتفاق می­افتد. بنابراین جریان­های درهم به­طور موضعی افزایش می­یابد و یک سلسله جریان­های گردابی ایجاد می­شود.


[1] Clear Water Scour

[2] Live Bed Scour

[3]Florida Department Of Transportation

فهرست مطالب

مروری بر پژوهش­های پیشین

آبشستگی..

انواع آبشستگی..

آبشستگی عمومی (طبیعی).

آبشستگی در اثر کاهش مقطع..

آبشستگی موضعی...

آبشستگی از نظر حمل رسوب..

آبشستگی در آب زلال..

آبشستگی در بستر زنده ( حاوی رسوب ).

مکانیزم آبشستگی موضعی در تک پایه.

مکانیزم آبشستگی در گروه پایه.

منطقه جداشدگی خطوط جریان اطراف پایه پل.

آبشستگی پایه.

روشهای کاهش آبشستگی و توصیه­ها

ایجاد پوشش حفاظتی در اطراف پایه.

کاهش قدرت گردابه­ها

شمع فداشونده.

شکاف...

طوق...

صفحات مستغرق...

روشهای تلفیقی...

گروه پایه.

کمبود مطالعات گذشته.

منابع


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.